Malaga stad har verkligen växt de senaste åren och är ett mycket populärt resmål och destination för många storbolag.

Inte nog med det så har Malaga också blivit utvald till att vara den näst bästa staden att leva i för utländska köpare enligt Expat City Ranking. Man har frågat personer från 186 olika länder för att ta reda på vilka är de bästa ständerna i 25 olika aspekter. Svaret blev att de topp tre destinationerna är Kuala Lumpur, Malaga och Dubai. Malaga för sitt fantastiska klimat och utbud av fritidsaktiviteter.

Malaga kom på första plats i undersökningen när det kommer till sociala miljön då det är väldigt lätt att ta kontakt med nya människor som utländsk medborgare. Deltagarna i undersökningen medgav att det är lätt att få nya vänner och att de är väldigt nöjda med sitt sociala liv. Lokalbefolkningen är kända för att vara välkomnande, öppna och vänliga.

Det finns alltid något att göra här. Fritidsaktiviteter till bra priser är otaliga och ett otroligt utbud av olika sporter, långa stränder, kultur, underbar gastronomi gör att kombinationen med det magiska klimatet blir staden ett paradis att bo i.

Detta har man uppmärksammat på global nivå och nu storsatsar man på att bli det ny Silicon Valley i Europa med företag som Amazon, Google, IBM, Oracle och många fler vars medarbetare stortrivs i Malaga regionen.

I undersökningen framkom också att det var lätt för utländska investerare att finna bostäder i Malaga till rimliga priser. Den visade även att 4/5 deltagare känner sig som hemma i Malaga, vilket gör den till världens tredje bästa stad. Det är även utan tvekan billigt att leva i Malaga och man får ”mycket för pengarna”, jämfört med många andra europeiska städer.

Drömmer du om en bostad i solen så är Spanien är en av de allra bästa platserna i världen, och vi kan varmt rekommendera Málaga provinsen!