Spännande och intensiv vecka! Fast att skolorna nu börjar i Sverige och sommaren går mot slut så är det fortfarande full fart här i Spanien. Temperaturen är behagliga 28-29 grader och stränder och restauranger är packade med folk från hela världen.

Då min närmsta kollega är på semester så har jag nu haft full upp med att visa och presentera främst våra egna mycket fina bostäder. Och det är så fascinerande att köpare verkligen kommer från i stort sett hela världen – Italien, England, Norge, Danmark, Schweiz, Canada, Marocko, Ungern, Polen och Spanien förstås är alla exempel på kunder som jag fått den äran att träffa i veckan. Det som slår mig är också att de flesta inte längre bara är ute efter ett semesterboende utan ett permanent boende med gott om plats och tar gärna med sig hela familjen hit. Pandemin har satt tydliga spår och många har insett fördelen med att jobba varifrån man vill/kan.

På Costa del sol finns det flera bra internationella skolor och universitet. Dessutom finns det 2 svenska skolor om man vill följa den svenska läroplanen, en ligger i Marbella där man kan gå tom åk 6 och en lite större i Fuengirola som även erbjuder studier på gymnasienivå. Men det är ont om platser så funderar på att ha dina barn där var ute i god tid.

Det byggs dessutom som aldrig förr och beviljade tillstånd steg med 22% jämfört med samma period i fjol. Dock påverkar brist på material och sena leveranser utvecklingen något och gör att priserna väntas stiga.

Arbetslösheten är den lägsta på 14 år och i Malaga satsar storföretagen som Google, Capgemini, Ernst and Young med flera på nya stora moderna kontor.

Så även om det finns farhågor om lågkonjunktur så finns det starka underliggande trender som påverkar var människor vill vistas, leva och arbeta!

Bo i paradiset - varför inte?

Välkommen att höra av dig!

Katja - Homenetspain