Det är äntligen augusti månad, vilket innebär efterlängtad semester för många. Det är bara några dagar kvar till Magalas Feria och den stora folkfesten. Feria är en festival för unga som gamla med mängder av underhållning, musik, åkattraktioner, hästvagnar, mat, dans och vackert dekorerade gator. Feria är något som hålls i varje by och stad landet över och något som lokalbefolkningen håller väldigt kärt. Som turist är det givetvis också en rolig upplevelse och en bra inblick i den spanska kulturen. Det är en festlig och glad högtid där man spenderar tid med familj och vänner då många klär upp sig lite extra. Kvinnorna klär sig ofta i färgglada, mönstrade flamencoklänningar med stora blommor i håret och männen bär en speciell traditionell kostym. Man lägger ner mycket tid, pengar och engagemang i sin klädsel för att med stolthet bära upp den under Feria veckan.

Málagas Feria tillsammans med den i Sevilla (som firas i april), är de största som hålls i provinsen Andalusien. Denna färgsprakande gatufestival invigs i år vid midnatt den 11/8 på Malagas populäraste strand La Malagueta följt av en påkostad fyrverkeri show från hamnen, för att fortsättningsvis pågå i 8 dagar. I Malaga hålls Ferian i centrum på dagtid, under kvällen och hela natten förflyttas festen till Real de Cortijo de Torres, som är en bit utanför centrum. För att ta sig dit går det bussar oavbrutet 24h om dygnet. Det är ett stort nöjesfält med hela 200 ”casetas”, vilket är som tält där det serveras mat, dryck och bjuds på modern musik samt den klassiska flamenco musiken.

Detta event lockar årligen miljoner besökare och spanjorerna reser landet över för att ta del av detta. Malaga är i helhet en levande kuststad som är känd för dess fantastiska kultur, sprudlande av liv och glädje med gästvänliga invånare. Har du inte upplevt Malaga förut så kan vi varmt rekommendera ett besök nu under Feriaveckan för en extra härlig upplevelse.