Underbara Andalusien!

Mycket semester i underbara andalusien blir det sällan för mig, men lite avstickare då och då det gör jag gärna. Här finns så mycket att upptäcka!
Ni känner säkert till att man kan åka skidor från oktober till april strax utanför Granada i Sierra Nevada, en fantastisk härlig upplevelse på bara 2 timmars bilväg från Marbella. Men vad gör man i Granadaområdet på sommaren – jo man vandrar och njuter av storslagen natur och badar i alla dessa fantastiska floder. Förra helgen besökte vi ett så fint och mysigt hotell, La Almunia de Valle. Det ligger otroligt vackert, med pool, trust bar och maten de bjöd på var helt perfekt, morgon och kväll! Sommarkvällarna är ju helt magiska här, varmt (typ 30 grader), stilla och tyst – jag älskar det!

Vi tog sen bilen ner mot vackra Costa Tropical, 1 timma tog det till Almunecar, som är charmig, levande, typiskt spansk stad, inte så exploaterad och med fint vatten och bad. Marinan, lite utanför stan, är så mysig. Där besökte vi ett nybygge som blir grymt fint och man kan gå längs med havet in till stan – kontakta mig för mer info för det kommer att bli så fint, katja@homenetspain.com

Vägarna kantras av vackra avokado- och mangoodlingar, man odlar också mycket päron, vilket var nytt för mig. Otroligt grönt och fint, trots att det inte har regnat på väldigt länge.

Vi hade fått tips om en vacker flod med flera ”laguner” så efter lite letande hittade vi äntligen fram till Rio Verde, strax utanför Otivar. För att få komma in tar de 5 euro/person och bil, men det är det värt. Nu kom vi relativt sent en söndag i augusti och det var mycket folk, så kan man ta en annan dag är det nog att rekommendera, men det var häftigt och väldigt fint.

Vi på Homenetspain säljer inte bara bostäder, vi finns här även för inspiration och tips, allt för att göra ditt boende härligt och innehållsrikt.

Andalusien har så otroligt mycket att erbjuda och vi😉