Pueblo Lopez och Puebla Lucia är båda så pittoreska och charmiga bostadsområden mitt stadens centrum. Detta grannskap byggdes tidigt på 1960-talet av en engelsk byggare som var fast besluten att inte ge efter för den ökande tendensen vid den tiden att bygga höghus. Även om det är otroligt att föreställa sig idag, när byggandet började, var detta område omgivet av åkrar. Dessa små ”byar” ligger på varsin sida om vägen som leder upp till Mijas Pueblo.

Lopez består av gulliga radhus ofta med två – tre sovrum och en mysig innergård. Lucia har vackra trädgårdar och fina pool områden och mest lägenheter men också några enstaka hus. Båda områdena är omåttligt populära har blivit ett av de mest eftertraktade områdena för fastigheter i Fuengirola. Det är som en liten by i den ständigt växande staden. Det omfattar all charm av en andalusisk pueblo, samtidigt som alla bekvämligheter i den moderna staden ligger precis utanför dörren. Tåg- och busstationen ligger bokstavligen två minuters promenad bort, liksom den viktigaste Fuengirola-marknaden (färsk frukt, grönsaker, fisk, kött etc.).

Grannskapet är mycket kosmopolitiskt med vissa familjer som har bott i samma hus i 30 eller till och med 40 år. Denna unika byatmosfär så nära stadens centrum har lockat invånare från alla samhällsskikt, inklusive några välkända konstnärer och författare. Även om de flesta av husen har genomgått en renovering genom åren, ser ägarföreningen till att de vitkalkade husen, kullerstensgatorna och de välskötta uteplatserna behåller den traditionella andalusiska skönheten. Eftersom många människor fortfarande njuter av lyxen av riktiga vedeldar i detta område, kan man vandra genom de små kullerstensgångarna på vintern påminna om att vara i en liten bergsby.

I många år nu visar Fuengirola stolt foton på de vackra andalusiska husen och dess kullerstensgator på marknadsföringsmaterialet.